Newsletter

Abonati-va la newsletter

Testimoniale

“Aceasta formare in coaching, metodologiile si practicile folosite sunt eficiente, orientate catre client si urmaresc respectarea standardelor de etica stabiliate de ICF. Uneltele si resursele sunt cu adevarat transformationale, creand independenta si incredere clientilor, dandu-le instrumente ...

Cathy McLellan, MA, CPC, Meyers Norris Penny, LLP

Recomandam

      semnalplus.ro

       

Moleculele emotiei

Stiinta a demonstrat ca obiceiurile si comportamentele se schimba doar atunci cand exista o schimbare fiziolozica la nivelul celulelor care se ocupa de procesul gandirii. Candace Pert este un pionier in neurologie si profesor in cercetare; ei ii este recunoscuta descoperirea receptorului ‘opiate’ (care linisteste sentimentele).

Candace, un pionier in domeniul emotiilor, este autoarea cartii “Moleculele emotiei”. Ea ne spune urmatoarele:

"Singura sursa de hrana a creierului este glucoza, care este directionata catre creier de sange. Fluxul sangelui este regularizat indeaproape de peptide emotionale (liganduri) ce semnaleaza receptorii din peretii vaselor de sange sa se contracte sau dilate, influentand astfel atat cantitatea cat si viteza cu care sangele circula prin acestia de la un moment la altul…dacă  emotiile noastre sunt blocate din cauza negarii, reprimarii sau a unei traume, fluxul sangelui se poate ingusta cronic, privand cortexul frontal si alte organe de hrana vitala. Acest fapt va poate face sa va simtiti debusolat, mai putin alert, limitand vigilenta dumneavoastra…in a lua decizii ce va pot schimba fiziologia sau comportamentul. Ca urmare, va puteti bloca – incapabil de a raspunde prompt mediului din jur, repetand vechile tipare de comportament.”

Pert ne sugereaza ca invatand sa constientizam experientele trecute si conditionarile – amintiri stocate chiar in receptorii celulelor noastre – ne putem elibera de aceste blocaje, de aceasta “stagnare”.  

Noi spunem ca “ne deschidem receptorii”. (In realitate nu e nici o “deschidere”. Folosim acest termen figurativ pentru a descrie schimbarea biologica care are loc in creier). Cu alte cuvinte, fiecare Power Coach este instruit cum sa asculte si cum sa puna intrebari in ordinea potrivita pentru a crea schimbarea fiziolozica in gandirea interlocutorului. Stiinta Mind-Kinetics din metodologiile Power Coaching le permite celulelor care se ocupa de procesul de gandire sa primeasca in sfarsit oxigenul si glucoza de care au nevoie dupa probabil multi ani in care au fost subnutrite.

Clientii incep sa aiba mai multa claritate, dezvolta solutii mai rapid si se elibereaza de blocaje. Fiecare Power Coach este instruit sa identifice cand se produce o schimbare fiziologica. Tiparele vechi neconstructive se estompeaza si sunt inlocuite de unele pozitive noi.

Trebuie sa experimentati ca sa puteti crede.


Ne puteti contacta la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  sau 004 0724 505 960 sau ne puteti trimite intrebarile dvs. si vom fi incantati sa va oferim informatii suplimentare, inclusiv detalii despre intregul program si multiplele posibilitati pentru certificarea dumneavoastra in coaching ca Executive Coach, Business Coach sau Life Coach. 


PCMK, Logo CLI, Power Coaching®, Power Coach®, The Brain Walk®, Mind-Kinetics®, Certified Power Coach®, Professional Power Coach® si Master Power Coach® sunt marci si/sau marci inregistrate ale Coaching and Leadership International Inc. (CLI). Folosirea acestor marci este limitata de politicile adresate Power Coachilor instruiti de CLI.